Volg een open vorming

Het open Wanda-aanbod bestaat uit drie modules. De ‘Start to Wanda’ dag is onze basismodule. Nadien kan je kiezen om je verder te verdiepen in Wanda via een meerdaagse vorming of intervisie voor analysebegeleiders.

• Module 1: Start to Wanda
  • Module 2: Aan de slag als analysebegeleider
  • Module 3: Wanda Intervisie

Momenteel kan je inschrijven voor module 2 'Aan de slag als analysebegeleider'!!

Wil je op de hoogte blijven van toekomstige sessies? Laat het ons weten!
Ondertussen kan je wel bij ons terecht voor een vorming op maat van jouw organisatie.

Module 1: Start to Wanda

Gedurende één dag dompelen we je onder in de "waarderende praktijkanalyse". We staan stil bij de principes van het onderliggende proces.

Daarnaast zoemen we in op de concrete methodiek. We leren al doende en doorlopen de hele waarderende praktijkcyclus. We eindigen het programma met een overzicht van enkele kapstokken die van belang zijn bij de implementatie van Wanda in jouw organisatie.

Module 2: Aan de slag als analysebegeleider

Om waarderende praktijkanalyse te organiseren in team of in een leergroep studenten of onthaalouders, heb je een analysebegeleider nodig. De analysebegeleider faciliteert het leerproces en het verloop van de sessies. In deze vorming van drie dagen bereiden we verantwoordelijken, pedagogisch begeleiders en leerkrachten voor om Wanda leergroepen te begeleiden. De deelnemers gaan oefenen in het begeleiden van een Wandasessie.

• kennismaking met de wandamethodiek vanuit de rol van de analysebegeleider
    vaardigheden trainen die van belang zijn voor de verschillende fasen in de wanda methodiek
  • installeren van wanda in voorzieningen rekening houdend met randvoorwaardende kunst van het vragen stellen en actief luisteren
  • een wandasessie doorlopen
  • de verschillende rollen die een analysebegeleider opneemt.

Praktisch?

De vorming 'Aan de slag als analysebegeleider': 3 dagen telkens van 9.30h tot 16h (broodjeslunch wordt voorzien): voorlopig zijn er geen data gepland

• Prijs: 3 dagen: 255 euro per persoon. Betaling via factuur
  • Locatie: Arteveldehogeschool, campus Sint-Amandsberg, Jozeph Gerardstraat 18, 9040 Sint-Amandsberg - routebeschrijving: klik hier
  • Begeleiding: Vicky Cauwels, medewerker project Wanda
  • Max. aantal deelnemers: 15
  • Naast een boeiende vorming neem je mee naar huis: een attest van deelname en een wa=wanda map.

Inschrijven?

Inschrijven momenteel niet mogelijk

Module 3: Wanda intervisie

Wanda is een procesmatige manier van werken waarin je als analysebegeleider een cruciale rol hebt. Jij maakt een context voor dialoog en participatie. Om dit te kunnen doen heb je een vrije ruimte nodig waar studenten, onthaalouders en begeleiders kunnen denken, kiezen om te spreken en kiezen om te zwijgen. Het werken aan vertrouwelijkheid en veiligheid is daartoe een continu proces. Natuurlijk zal je als analysebegeleider voor dilemma’s komen te staan. Bijvoorbeeld: “Hoe kan ik een stimulerende, vrijblijvende leerruimte creëren terwijl ik op andere momenten deze onthaalouders, studenten of begeleiders ook moet evalueren?”.

In deze intervisiereeks reflecteer je met andere analysebegeleiders uit kinderdagverblijven, diensten voor onthaalouders, buitenschoolse opvang en opleidingen in de kinderopvang over dergelijke dilemma’s. Jullie brengen eigen voorbeelden in over je rol als analysebegeleider zowel in het proces als in de organisatie en bespreken die met elkaar en met een Wanda intervisor. Ervaringen delen en leren van elk werkt ondersteunend in je rol als analysebegeleider van een Wandasessie.

De reeks bestaat uit drie sessies. Het is de bedoeling dat je intussen zelf een team of leergroep begeleidt met de Wanda-methodiek. De ervaringen uit die begeleiding kan je dan inbrengen in deze intervisiereeks.